استفاده از هوش مصنوعی برای تحلیل دادههای محیطی شیوع ایبولا
تحقیقات اخیر پروپابلیکا (ProPublica) نشان میدهد که هوش مصنوعی پتانسیل بینظیری برای تحلیل حجم عظیمی از دادهها دارد.
پروپابلیکا از هوش مصنوعی برای تحلیل دادههای محیطی مربوط به شیوع ابولا استفاده کرد. این هوش مصنوعی توانست مناطق شناخته شده شیوع ابولا و مکانهای احتمالی شیوع در آینده که توسط سازمانهای دولتی از دست رفته بودند را شناسایی کند.
بیش از نیمی از مکانهای پرخطر تعیین شده در نیجریه بودند که به جای آن از ابولا خارج شدهاند تا روی آبله میمونها تمرکز کنند.
پروپابلیکا استدلال میکند که مقامات بهداشتی به جای فعال بودن، بیش از حد به دادههای شیوع بیماریها در گذشته تکیه میکنند. مناطقی که حیوانات و انسانها در آنها به هم متصل میشوند، نیازمند بررسی دقیقتر هستند.
تجزیه و تحلیل هوش مصنوعی، ۵۱ مکان پرخطر ابولا در نیجریه را براساس عواملی مانند از دست دادن درختان و تغییرات جمعیتی پیدا کرد. با این حال نیجریه به دلیل نادر بودن شیوع، ابولا را در اولویت قرار نمیدهد.
مقامات ممکن است با استفاده از ابزارهایی که به طور پیش فرض عوامل محیطی را در نظر نمیگیرند، تصویری گمراه کننده از خطر ابولا در نیجریه داشته باشند.
پروپابلیکا استدلال میکند که این یافتهها با شناسایی خطرات نادیده گرفته شده توسط شیوههای فعلی قبل از وقوع و گسترش بیماری، پتانسیل هوش مصنوعی برای کنترل بیماری را نشان میدهد.
منبع: Futurism