دو مرد در حین ماهیگیری در سواحل استرالیا توسط یک عروس دریایی بسیار سمی به نام ایروکوندجی (Irukandji) نیش زده شدند. آنها فوراً با هواپیما به بیمارستان منتقل شدند و پس از ۴۸ ساعت مرخص شدند. ایروکوندجی عروس دریایی بسیار کوچکی است و تنها حدود ۲ سانتیمتر طول دارد، اما زهری بسیار دردناک و حتی مرگبار تولید میکند.
نیش این عروس دریایی باعث بروز سندرم ایروکوندجی میشود که علائمی مانند درد شدید، تهوع، اضطراب، مشکلات تنفسی و حتی ایست قلبی را به همراه دارد. نمیتوان به طور قطع مشخص کرد کدام یک از ۱۶ گونه ایروکوندجی این مردان را نیش زده است؛ اما بیشتر موارد مربوط به کاروکیا بارنزی میباشد.
وقتی عروس دریایی با طعمه یا شکارچی در تماس قرار میگیرد، نیشها را از سلولهای روی شاخکهای خود پرتاب میکند. استفاده از سرکه میتواند در صورت فوریت، جلوی آزاد شدن بیشتر زهر توسط نیشها را بگیرد. با این حال، تاکنون هیچ داروی ضد سمی خاصی برای درمان ایروکوندجی وجود ندارد؛ بنابراین، درمان در این مورد معمولاً شامل مراقبتهای حمایتی است.
هر ساله در استرالیا حدود ۵۰ تا ۱۰۰ حمله نیش ایروکوندجی رخ میدهد، بیشتر در تابستان که عروس دریاییها به ساحل نزدیک میشوند. استرالیا محل زندگی برخی از سمیترین موجودات دریایی جهان است، از جمله عروس دریایی ایروکوندجی که حتی یک نیش کوچک از این موجودات ژلهای کوچک، اما بسیار سمی، میتواند به سرعت به یک تهدید جدی برای زندگی تبدیل شود.
منبع: livescience