شیرین کردن آب با کمک امواج دریا

 

تقاضا برای کارخانه‌های نمک زدایی، که از آب دریا نمک را حذف کرده و آب شیرین تولید می‌کنند، به دلیل افزایش جمعیت و تغییرات اقلیمی در حال افزایش است. نیروگاه‌های نمک زدایی سنتی به طور شدید به سوخت‌های فسیلی وابسته هستند، اما استارتاپ‌ها در حال توسعه فناوری‌هایی هستند که با استفاده از انرژی تجدیدپذیر عمل می‌کنند.

شرکت کانادایی Oneka Technologies سیستم‌های نمک زدایی شناور تولید می‌کند که تنها با استفاده از انرژی موج کار می‌کنند. شناوه های آن‌ها نیروی امواج را جذب می‌کنند و آب دریا را از طریق فیلترها پمپ می‌کنند.

تعریف شناوه: جسم کوچک شناوری که به کف دریا مهار می‌‏شود و از آن برای علامت‏گذاری در آبراه‌ها و سواحل به منظور هشدار دادن به کشتی ها دربارۀ وجود صخره و سایر موانع زیر آب استفاده می‏شود.

سیستم‌های Oneka در مقایسه با کارخانه‌های معمولی هیچ زباله آب شوری تولید نمی‌کنند و این شرکت قصد دارد از سال 2024 فروش تجاری این سیستم‌ها را داشته باشد. این ماژول‌ها با اضافه کردن شناوه‌های بیشتر قابل توسعه و بزرگ‌تر هستند. شرکت هلندی Desolenator از پنل‌های خورشیدی برای تأمین انرژی نمک زدایی استفاده می‌کند. انرژی تجدیدپذیر ذخیره می‌شود تا عملیات شبانه‌روزی امکان‌پذیر شود. به جای دفع آب نمک، آن را به شکل نمک متبلور قابل فروش می‌کنند.

کارشناسان از نوآوری‌های نمک زدایی با استفاده از انرژی‌های تجدیدپذیر استقبال می‌کنند، اما تأکید می‌کنند که کاهش مصرف آب به طور کلی بسیار حیاتی است. استفاده از انرژی و مواد شیمیایی برای تصفیه آب هزینه‌های زیست محیطی را دارد. هدف این شرکت‌ها تأمین آب آشامیدنی بدون استفاده از سوخت‌های فسیلی یا تولید زیاد نمک است، زیرا افزایش کمبود آب شیرین تقاضا برای نمک زدایی در سراسر جهان را افزایش می‌دهد.

منبع: BBC

ارسال پست به:

Related P

آخرین پست ها

ارسال به شبکه های اجتماعی