قمر Enceladus که دور زحل میگردد، دارای آبفشان هایی است که سطح آنها از یخ تشکیل شده و درون آن حاوی آب و مولکولهای آلی هستند.
دانشمندان قصد دارند این تودهها را بررسی کنند و به دنبال نشانههای از حیات مانند آمینو اسیدها، در آنها بگردند بدون اینکه نمونههای ممکن را از بین ببرند.
یک آزمایش آزمایشگاهی جدید بررسی کرد که آیا نمونه های جمع آوری شده آمینو اسیدها میتوانند پس از برخورد با سرعتی که یک ماهواره در حال جمع آوری نمونه با آنها برخورد می کند ، جان سالم به سر ببرند یا خیر.
محققان ذرات یخ حاوی آمینو اسید را به سرعتی تا ۹۴۰۰ مایل در ساعت هدف قرار دادند و برخورد آنها را با دنبالهدارها و فضاپیماها را شبیهسازی کردند.
آنها متوجه شدند که آمینو اسیدها میتوانند از این تأثیرات با سرعت بالا بدون آسیب دیدن جان سالم به سر ببرند. این نشان میدهد که هر آمینو اسید بالقوه یا سایر نشانگرهای زنده در قمر انسلادوس میتوانند توسط یک فضاپیما در آینده مانند اروپا کلیپر به صورتی که ماده اولیه را لمس نکند، جمعآوری شوند.
این تحقیق امیدواری را برای توانایی تشخیص نشانههای حیات از نمونههای بخشی از انسلادوس بدون خراب کردن مولکولهای حساس ایجاد میکند.
به طور خلاصه، یافتههای آزمایش علمی نشان میدهد که فضاپیماها میتوانند نشانههای حیات را از قمر یخی انسلادوس بدون آسیب رساندن به مولکولهای آلی مانند آمینو اسیدها در حین جمعآوری، تشخیص دهند.
منبع: space