پدیده سه خورشید

https://youtube.com/shorts/BKDK1jHcs-I

یکی از این خورشیدها همان خورشید واقعی است اما آن دو عدد دیگر خورشید کاذب هستند. به این پدیده عجیب طبیعی، پدیده سه خورشید یا Sundog می‌گویند.
سه خورشید در کنار هم! به نظر عجیب و باور نکردنی می‌آید اما پدیده‌ای است که هر از چندگاهی در نقاط مختلف دنیا دیده می‌شود.
پدیده سه خورشید اسم‌های دیگری مثل خورشید مجازی، پیرا خورشید و خورشید کاذب هم دارد و ممکن است در هر زمانی در همه جای جهان دیده شود.
منظورمان این است که این پدیده مخصوص کشورهای شمالی یا جنوبی نیست و اگر شرایط شکل‌گیری‌اش آماده شود اتفاق می‌افتد.
هنگام پدیده سه خورشید در دو طرف خورشید دو نقطه نور دیده می‌شود که به همان بزرگی و درخشانی خورشید هستند. به این نقاط پرنور، خورشیدهای کاذب می‌گویند که بیشتر وقت‌ها شکلی شبیه هاله نور و حلقه دارند.
در جو زمین تعداد زیادی کریستال‌های یخی شش ضلعی وجود دارد که نقشی شبیه منشور دارند و نور را می‌شکنند.
در واقع آن‌ها باعث شکسته شدن نور خورشید در میدان دید ما می‌شوند و همزمان سه خورشید را در آسمان به وجود می‌آورند.
این پدیده مخصوص زمان‌هایی است که خورشید نزدیک افق باشد و نور خورشید با گذر از ابرهای سیروس و شکستن توسط بلورهای یخ به چشمان ما برسد. اینکه این بلورها در چه جهتی قرار داشته باشند هم در به وجود آمدن خورشیدهای کاذب نقش دارد.
در شرایطی که کریستال‌ها به صورت کاملا منظم حرکتی به سمت پایین داشته باشند، طراحی ۶ ضلعی آن‌ها حالتی افقی دارد، بخاطر همین پراکنده شدن نور خورشید بطور افقی است و باعث شکل گیری دو نقطه پر نور دیگر در سمت راست و چپ خورشید می‌شود.
اسم علمی این پدیده parhelion است که به زبان یونانی «کنار خورشید» ترجمه می‌شود اما به آن Sundog می‌گویند. دانشمندان به درستی نمی‌دانند که اسم Sundog از کجا آمده است، اما این اسم برای بیش از یک قرن گذشته است.

منبع: uninatures

ارسال پست به:

Related P

آخرین پست ها

ارسال به شبکه های اجتماعی