نقاط قرمز کوچک سیاهچاله های بزرگ

 

دانشمندانی که داده‌های تلسکوپ فضایی جیمز وب ناسا را تجزیه و تحلیل می‌کنند، با شگفتی متوجه شدند که نقاط قرمز کوچکی که در برخی از اولین تصاویر تلسکوپ از قسمت های دور افتاده ی کیهان دیده می‌شوند، در واقع نسخه‌های اولیه سیاه‌چاله‌های بسیار پرجرم هستند.
اعتقاد بر این است که جرم آن‌ها بین 10 تا 100 میلیون برابر جرم خورشید ما است.
تیمی به رهبری جوریت متی، اخترفیزیکدان، به این نتیجه رسیدند که نقاط قرمز اختروش هستند. هسته‌های کهکشانی بسیار درخشان در اطراف سیاه‌چاله‌های در حال رشد که بسیار کوچک‌تر و جوان‌تر از اختروش‌های معمولی که در جاهای دیگر دیده می‌شوند.
آنها بر این باورند که مطالعه این نسخه‌های اولیه سیاه‌چاله می‌تواند سرنخ‌هایی در مورد چگونگی شکل‌گیری برخی اختروش‌های «بیش از حد عظیم» که بعداً تبدیل به نسخه های بسیار بزرگ می شوند بر اساس مدل‌های کنونی را به سرعت ارائه دهد.
متی با لقب «کوازارهای بچه»، پیشنهاد می‌کند که آن‌ها قبل از مرحله اختروش‌های مشکل ساز عظیم‌تر هستند و می‌توانند به توضیح رشد سریع آن‌ها کمک کنند.
این نقاط به دلیل غبار پنهان در اطراف سیاه‌چاله‌های جوان قرمز به نظر می‌رسند.
در حالی که آن ها به طور خاص به دنبال این اجرام نبودند، تیم به طور سرسام آوری آنها را در داده‌های آزمایش EIGER در اطلاعات منتشر شده از جیمز وب کشف کرد و امیدوار است که مطالعه بیشتر بتواند نور بیشتری را بر پیدایش سیاه‌چاله‌های کلان جرم در کیهان اولیه بتاباند.

منبع: futurism

ارسال پست به:

Related P

آخرین پست ها

ارسال به شبکه های اجتماعی