این عکس با زاویه دید عریض حس نگاه کردن به خلیج فارس را از ارتفاع حدود 250 مایلی ارائه میدهد.
یک فضانورد در ایستگاه فضایی بینالمللی این عکس عریض از خلیج فارس را در حالی که در مداری بر فراز عربستان سعودی بود، ثبت کرد. خلیج فارس از طریق تنگه هرمز به اقیانوس هند میریزد و بخشی از مرز هشت کشور ایران، عراق، کویت، عربستان سعودی، بحرین، قطر، امارات متحده عربی و عمان را تشکیل میدهد.
زمین شناسی و جغرافیای خلیج فارس:
خلیج فارس فرورفتگی بزرگی را پوشش میدهد که از ناحیه فرورانش تکتونیکی بین صفحات عربستان و اوراسیا تشکیل شده است. برخورد این دو صفحه تکتونیکی باعث ایجاد رشته کوههای زاگرس در جنوب و غرب ایران شد که در شمال-شمال غربی خلیج فارس قابل مشاهده است.
این تصویر چندین شهر متمرکز در امتداد خط ساحلی را نشان میدهد که به عنوان بندر برای کالاهای در حال حرکت به داخل و خارج از منطقه عمل میکنند.
حجم قابل توجهی از کشتیرانی در خلیج فارس را مخازن نفتی و فرآوردههای نفتی شامل میشود که با میانگین وزنی روزانه 21 میلیون بشکه از طریق تنگه هرمز به خارج حمل میشود.
چشم انداز این عکس یک زاویه دید منحصر به فرد از زمین را که توسط فضانوردان در ایستگاه فضایی مشاهده میشود، ارائه میدهد.
فاصله کانونی 28 میلی متری لنز دوربین، چشماندازی شبیه به چشم انسان ارائه میکند که بر اساس انکسار فیزیکی نور، فاصله کانونی متوسطی بین 22 تا 24 میلیمتر دارد.
در این نما، فاصله کانونی دوربین و کادر بندی تصویر فضانورد، حس نگاه کردن به سیاره را از ارتفاع حدود 250 مایلی (400 کیلومتری) ارائه میدهد.
عکس فضانورد ISS069-E-92132 در 26 سپتامبر 2023 با دوربین دیجیتال Nikon D5 با فاصله کانونی 28 میلی متر به دست آمد. این تصویر توسط مرکز رصد زمین خدمه ISS و واحد علوم زمین و سنجش از دور در مرکز فضایی جانسون تهیه شده است.
این تصویر توسط یکی از خدمه Expedition 69 گرفته شده است.
برای بهبود کنتراست برش داده شده و بهبود یافته است و مصنوعات لنز حذف شدهاند. برنامه ایستگاه فضایی بینالمللی از بخش آزمایشگاه ( کوپولا ) به عنوان بخشی از آزمایشگاه ایستگاه بینالمللی ISS برای کمک به فضانوردان برای گرفتن عکسهایی از زمین است که برای دانشمندان و عموم مردم بیشترین ارزش را دارد امکان پذیر میکند.
منبع:scitechdaily