https://youtube.com/shorts/Y6xc9ciqVd0?feature=share
نحوه حمل توربین بادی از کارخانه تا محل بهره برداری، یکی از ضروریات و در عین حال از مهم ترین مراحلی است که یک توربین بادی آن را باید طی کند. مهندسان این صنعت در طراحی و ساخت قطعات توربین، نحوهی حمل و نقل آن را نیز در نظر میگیرند و این فرآیند حمل و نقل بخشی از هزینه های توربین را شامل می شود.
این موضوع از دید صرفه اقتصادی، باید در نظر گرفته شود که هر اندازه قطعات توربین بادی بزرگ ساخته شود شرایط و حمل و نقل آن دشوار تر خواهد بود و نیاز به تجهیزات تخصصی حمل و نقل بیشتری می شود. این موضوع در مورد حمل پره های توربین بادی قابل مشاهده است. همچنین اگر قطعات توربین بادی هر اندازه کوچک ساخته شوند تعداد وسایل نقلیه به همراه هزینه و زمان نصب و مونتاژ توربین بادی بسیار زیاد خواهد شد. در نتیجه باید بین این دو موضوع تعادل برقرار کرد.
در خصوص حمل و نقل توربین ها، امکان حمل به وسیله جاده معمولترین و اصلیترین روش آنهاست. بطوریکه جاده و زیر ساخت های آن شامل: پل های ارتباطی، عابر پیاده، دکل های انتقال برق، کلیهی چراغ ها، علائم و… است.باید ظرفیت پذیرش از نظر ابعاد و وزن سنگین این تجهیزات را داشته باشند. امروزه حمل جادهای پره های توربین های بادی تا ظرفیت ۵ مگاوات امکان پذیر است. البته حمل برج ها و پره های چنین توربینهایی با طول بیش از ۵۰ متر با مشکلات بیشتری همراه است. مشکلاتی نظیر بار ترافیکی جاده، پهنای جاده، پل های عبوری و افزایش شعاع گردش در مسیر پیچ جاده ها و… می باشد.
منبع: uniladtech