مطالعه جدیدی درمورد کاشت الکترودها در مغز انجام شده است. این مطالعه بر روی ۵ نفر انجام شده که دچار آسیب مغزی متوسط تا شدید بودند.
هدف از کاشت الکترودها، تحریک ناحیهای به نام هسته جانبی مرکزی بود که براساس تحقیقات انجام شده بر روی حیوانات قبلی، این ناحیه به توجه، تمرکز و عملکرد شناختی مرتبط است.
نتایج مطالعه نشان میدهد که پس از کاشت الکترودها، شرکت کنندگان بهبود قابل توجهی در آزمونهای شناختی داشتند و برخی از نمرات تا ۵۲ درصد افزایش یافتند.
مصاحبهها نشان داد که بیشتر شرکت کنندگان، احساس میکردند که الکترودها آنها را به حالت قبل از آسیب دیدگی مغزی شبیهتر میکنند. حتی یک شرکت کننده که بیشترین امتیاز آزمون را کسب کرده بود، تنها یک مزیت کمی از الکترود گزارش کرد.
متخصصان با اشاره به نیاز به مطالعات بزرگتر، اظهار داشتند که نتایج این مطالعه نشان دهنده این است که ایمپلنتهای مغزی ممکن است به فعال شدن مجدد شبکههای مغزی کمک کنند.
در صورت تأیید این نتایج، ایمپلنتها میتوانند به عنوان درمانی موثر برای آسیبهای مزمن مغزی، که بیش از ۵ میلیون آمریکایی با آن روبرو هستند، مورد استفاده قرار بگیرند.
به طور خلاصه، این مطالعه نشان میدهد که کاشت الکترودهایی که یک ناحیه کلیدی در مغز را مورد هدف قرار میدهند، میتواند عملکرد شناختی برای برخی از بیماران آسیب مغزی را بهبود بخشد و امید به یک روش درمانی جدید را نشان میدهد.
منبع: nytimes