عصب‌های روده، مغز دوم انسان

آیا می‌دانستید که سیستم عصبی روده “مغز دوم” انسان است؟
آیا تنها مغز شما همیشه تبادل اطلاعات را انجام‌ می‌دهد؟ عصب شناسان در تلاش هستند تا پاسخ‌هایی برای آن پیدا کنند.

اگر از شما بپرسند که سیستم عصبی بدن انسان در کدام بخش از بدن قرار دارد احتمالا پاسخ شما «مغز» یا «طناب نخاعی» خواهد بود. اما علاوه بر سیستم عصبی مرکزی که از این دو اندام مغز و نخاع تشکیل شده است، بدن ما دارای سیستم عصبی روده‌ای نیز می‌باشد. یک پوشش دو لایه با بیش از 100 میلیون سلول عصبی که روده ما را از مری تا راست روده می‌پوشاند، به این سیستم عصبی روده‌ای یا “مغز دوم” انسان می‌گویند که دائما با مغز و جمجمه ما در ارتباط است.

به طرز شگفت انگیزی دانشمندان “علوم اعصاب روده و مغز” دانشگاه دوک، دریافته‌اند که برخی از سلول‌های غدد درون ریز نیز با سیستم عصبی روده تماس فیزیکی برقرار می‌کنند. این کشف پزشکی راه را برای بازاندیشی در مورد چگونگی نحوه برخورد ما با بیماری‌هایی مانند چاقی، بی‌اشتهایی، سندرم روده، اوتیسم و… در آینده بسیار تغییر می‌دهد.

این بیماری‌ها دارای علائمی هستند که به عنوان تغییر حس چشایی، یا حساسیت بیش از حد یا کم محرک‌های روده شناخته می‌شوند. ترسیم مسیر ارتباطی بین روده و مغز می‌تواند روزی ما را به سمت درمان‌های جدید برخی اختلالات وکنترل شرایط بیمارهای بالا سوق دهد.
با این دانش، دانشمندان ممکن است اختلالات دیگری را که تصور می‌شود صرفا جنبه روانی دارند، بهتر درک کنند.

اما هنوز برای دانشمندان این پرسش‌ها مطرح است: آیا سلول‌های غدد درون ریز بدن ما می‌توانند بو، چشیدن و لمس کردن را انجام دهند؟ با این دیدگاه جدید در عصب شناسی تازه مطالعات و تحقیقات جدی بعدی آغاز می‌گردد. کاوش‌های آینده برای کشف اینکه مغز چگونه سیگنال‌های اندام‌های مختلف بدن را درک می‌کند و چگونه بر احساس ما تأثیر می‌گذارد، برای کنترل بیمارهای مختلف همچنان ادامه خواهد داشت.

برگرفته‌از: TED
#علم
#تهران
#موزائیک

ارسال پست به:

Related P

آخرین پست ها

ارسال به شبکه های اجتماعی