هوش مصنوعی تهدیدی برای بقای انسان
مدیران “شرکت اپنایآی” بخش دیپ مایند گوگل و سایر مدیران صنعت هوش مصنوعی هشدار میدهند که سیستمهای هوشمند در آینده میتوانند مانند بیمارهای همهگیر و سلاحهای هستهای مرگبار باشند. گروهی از مدیران هوش مصنوعی هشدار دادند که فناوری هوش مصنوعی، که در حال ساخت آن هستند ممکن است روزی یک تهدید وجودی برای بشریت باشد و باید به عنوان یک خطر اجتماعی هم سطح با بیمارهای همهگیر و جنگ هستهای در نظر گرفته شود.
در اطلاعیهای که توسط مرکز ایمنی هوش مصنوعی توسط یک سازمان غیرانتفاعی منتشر شده، آمده است که خطر انقراض انسان ناشی از هوش مصنوعی باید یک اولویت جهانی در کنار سایر خطرات اجتماعی مانند بیماریهای همهگیر و جنگ هستهای باشد. اطلاعیه مرکز هوش مصنوعی که به امضای بیش از 350 مدیر اجرایی، محقق و مهندس شاغل در هوش مصنوعی رسیده و در این میان نیز نام مدیران ارشد سه شرکت مهم این عرصه: سم آلتمن مدیر عامل شرکت اپنایآی و سازنده هوش مصنوعی چت جیپیتی، دمیس هاسابیس مدیر عامل بخش دیپ مایند گوگل، جفری هینتون و یوشوئا بنجیو و همچنین دو تن از سه محققی که جایزه تورینگ در زمینه شبکههای عصبی را در جهان دریافت کردند که به عنوان “پدرخوانده” هوش مصنوعی مدرن شناخته میشوند به شکل برجستهای به چشم میخورد.
در نهایت برخی از مدیران این صنعت معتقدند اگر برای کاهش توانمندیهای هوش مصنوعی کاری انجام نشود، میتواند آنقدر قدرتمند شود که در عرض چند سال باعث اختلال در سطح وسیع جامعه شود و باید بادقت بر آن نظارت شود. دن هندریکس مدیر اجرایی مرکز ایمنی هوش مصنوعی میگوید: «در جامعه نسبت به هوش مصنوعی یک تصور غلط بسیار رایج وجود دارد که از آن به عنوان آخرالزمان نام میبرند.
در واقع بسیاری از مردم فناوری هوش مصنوعی را نوعی تهدید برای حریم خصوصی خود میپندارند و از آن نگران هستند، اما برخی استدلال میکنند که فناوری هوش مصنوعی هنوز برای ایجاد یک تهدید جهانی از توانمندی کافی برخوردار نیست. وقتی صحبت از هوش مصنوعی میشود این سازمانها بیشتر نگران مشکلات کوتاهمدت مانند پاسخهای مغرضانه و استفاده نادرست از این فناوری هستند تا ریسکهای بلند مدتش برای آینده بشریت.
اما هستند کسانی که استدلال میکنند هوش مصنوعی آنقدر سریع در حال پیشرفت است که در برخی زمینهها از عملکرد انسان به شکل فوق العادهای پیشی گرفته است و به زودی در برخی از زمینههای دیگر از توانایی انسانی نیز پیشی خواهد گرفت.
سم آلتمن مدیرعامل کمپانی “اپنایآی” و سازنده چت جیپیتی، در صفحه شخصی خود خواستار همکاری بین شرکتهای فعال در زمینه تکنولوژی هوش مصنوعی سطح بالا شد، و برای تشکیل یک نهاد بین المللی ناظر و کنترل کننده این فناوری همانند سازمان ایمنی آژانس بین المللی انرژی اتمی، برای پیشگیری از خطرات فناوری هوش مصنوعی پیشنهادهایی ارائه داد.
برگرفته از: NY times