فوران عظیم آب از “انسلادوس” (ماه زحل)
تلسکوپ وب، فوران عظیم آب را از “انسلادوس” (ماه زحل) رصد کرده است که مکانی با وسعت بیشاز 6000 مایل (9650 کیلومتر) را در بر گرفته و با سرعت 79 گالن در ثانیه (حدود 299 لیتر در ثانیه) جاری میشود. در اینتصویر دادههای تلسکوپ وب انسلادوس را به عنوان یک پیکسل سفید نشان میدهد. (تصویر انسلادوس توسط سفینهکاستینی به عنوان مرجع ارائه شده است.) این پیکسل سفید را با اندازه فوران آبی مقایسه کنید که از آن بیرون میریزد!
انسلادوس یکی از جذاب ترین اجرام برای جستجوی نشانههای زندگی خارج از سیاره خودمان است، زیر پوسته یخی آن یک اقیانوس وسیع از آب شور وجود دارد. فورانهای آب توسط فشار آن اقیانوس اتفاق میافتد و از جو انسلادوس جاری شده و وارد حلقههای زحل میشوند.
این اکتشاف وب نگرش جدیدی در مورد اینکه چگونه ستونهای انسلادوس به عنوان نوعی سیستم آبپاش عمل میکنند، ارائه میدهد. همانطور که ماه به دور خود میچرخد، دائما آب را پرتاب میکند و یک “دونات” آبی در اطراف زحل به جای میگذارد. با تجزیه و تحلیل دادههای تلسکوب وب، اخترشناسان بر این باورند که تنها حدود 30 درصد از آب در آن “دونات” باقی میماند و 70 درصد دیگر به زحل و حلقههای آن رسیده است.
توضیح تصویر:
گرافیک دو قسمتی روی پسزمینه سیاه، در یک کادر کوچک درسمت چپ بالای تصویر، یک تصویر واضح از “انسلادوس” ماه زحل قابل رویت است که به شکل یک کره سفید متمایل به خاکستری روشن نمایش داده میشود، که براساس دادههای سفینه کاسینی از انسلادوس گرفته شده است. بقیه گرافیک، دادههای وب از انسلادوس و یک ستونبزرگ آب را نشان میدهد. دادهها به صورت یک مربع آبی با پیکسلهای آبی قرار گرفته است که به زاویهای چرخیده است، در پایین نام “برج” (Webb) قرار دارد.
کادر بالا سمت چپ با یک خط به کادر قرمزی کشیده شده که یک پیکسل سفید در دادههای وب را احاطه کرده است. کل ماه توسط این پیکسل مشخص شده است. در زیر پیکسلی که انسلادوس را نمایش میدهد، یک منطقه بزرگ و تقریباً مثلثی از پیکسلهای آبی روشن وجود دارد که در نزدیکی ماه باریکتر است و هر چه به پایین تصویر وب گسترش مییابد، عرض آن بیشتر میشود. این نشان میدهد یک ستون بخار آب از قطب جنوبی ماه به بیرون فوران مییابد.
برگرفته از: nasawebb