در ماموریتی که ماون از مریخ داشت مناظر خیره کنندهای از آن را در این تصاویر فرابنفش به ثبت رسانید، اولین تصویر را در ژوئیه 2022 ، در تابستان نیمکره جنوبی این سیاره گرفته شده است (مریخ به خورشید در نزدیکترین فاصله بوده است) . تصویر دوم مربوط به نیمکره شمالی آن است که در ژانویه 2023 پس از عبور مریخ از دورترین نقطه مدار خود از خورشید گرفته شده است.
جالب است که بدانید “ماون” ابزار ویژهای دارد که به ما امکان میدهد مریخ را در طول موجهای فرابنفش، به نام طیف نگار فرابنفش تصویربرداری IUVS یا رصد سیاره که به ما بینشی از جو مریخ نشان می دهد و به ما امکان میدهد ویژگیهای سطحی را به روشهای قابل توجهی ببینیم.
ما نمی توانیم طول موج های UV را با چشم خود ببینیم، بنابراین این تصاویر با سطوح روشنایی متفاوت از سه محدوده طول موج UV: قرمز، سبز و آبی ارائه میدهد. در این تصویر رنگ اتمسفر بنفش به نظر میرسد، در حالی که ابرها و مه سفید یا آبی به نظر میآیند. البته بسته به نحوه بهینه سازی تصویر برای افزایش کنتراست و نمایش جزئیات، سطح آن ممکن است قهوهای یا سبز به نظر برسد.
توضیحات تصاویر:
تصویر1: مریخ در رنگهای ملایم زرد، سبز و بنفش دیده میشود. درههای عمیق در ناحیه ابر در سمت چپ تصویر مشاهده میشوند (قهوه ای در این تصویر). حوضه، یکی از عمیقترین دهانه های مریخ، در پایین سمت چپ تصویر پر از مه اتمسفر قابل دیدن هستند. (در اینجا به صورت صورتی کم رنگ نشان داده شده است). کلاهک یخی قطب جنوب در زیر به رنگ سفید دیده میشود که از گرمای نسبی تابستان منقبض شده است.
تصویر2: در این تصویر رنگهای مریخ بسیار زندهترهستند. در این نما از تصویر به شکل فرابنفش (در بالا) سرخابی به نظر میرسد، در حالی که مانند شبهای سرد زمستانی قطب شمال نمایان است. ابرهای سفید در منطقه قطب شمال به لطف فصول به سرعت در حال تغییر دیده میشوند و بقیه کرهمریخ بیشتربه شکل سبز نمایان هستند. در نهایت، درههای عمیق به رنگ قهوهای مایل به زرد در سمت چپ پایین، همراه با دهانههای زیادی قابل مشاهده است.
برگرفته از: nasa
#علم
#تاریخ
#موزائیک
#موزاییک
#ایران