سیاره مخفی‌ای درون منظومه‌شمسی

سیاره مخفی‌ای درون منظومه‌شمسی

منظومه‌شمسی ۸ سیاره داره (پلوتو طفلکی سال ۲۰۰۶ تنزل رتبه پیدا کرد) اما چی میشه اگه بازم باشه؟
ستاره شناسان محاسبه کرده‌اند که هفت درصد شانس اینکه زمین همسایه‌ای مخفی شده درون ابر اوورت وجود داره، منطقه‌ای کروی از تکه‌های یخ و سنگ که ده‌ها هزار برابر بیشتر از ما از خورشید فاصله داره. جهان‌های پنهان این چنینی “دسته‌ای از سیارات هستند که قطعا باید وجود داشته باشند اما تا به حال کم‌تر مورد توجه قرار گرفته‌اند”.

ناتان کیب، یکی از نویسندگان این مقاله و ستاره‌شناس موسسه علوم سیاره‌ای می گوید: ثبت چنین سیاره ابر اورتی برای منظومه شمسی کاملا محتمل است. همچنین او گفت: اگر سیاره‌ای در ابر اورت پنهان شده باشد، قطعا یک غول یخی است.

سیاره‌های بزرگ مانند مشتری و زحل عموما به صورت دوقلو متولد می شوند. با این حال، آن‌ها کشش‌های گرانشی زیادی برای خود دارند و گاهی یکدیگر را بی‌ثبات می‌کنند. این می تواند منجر به این شود که یک سیاره به طور کامل از منظومه شمسی خارج شود – یا به نقاط بیرونی آن، جایی که ابر اورت قرار دارد، بیرون رانده شود.

شان ریموند، سرپرست این پژوهش و پژوهشگر آزمایشگاه اخترفیزیک دانشگاه بوردو در این باره می گوید: سیاره‌های بازمانده مدارهای عجیب و غریبی دارند که مانند خراش‌هایی گذشته خشن آن ها است. این بدان معنی است که سیاره ابر اورت می‌تواند مدار بسیار کشیده‌ای داشته باشد، برخلاف مدار نزدیک زمین به دور خورشید. مشکل این است که وقتی همه چیز آن قدر دور باشد، تشخیص آن‌ها بسیار دشوار است.

مالنا رایس، ستاره‌شناس دانشگاه MIT که در این پژوهش مشارکتی نداشته است، می گوید: اگر سیاره‌ای به اندازه نپتون در ابر اورت خودمان وجود داشت، شانس خوبی وجود داشت که ما هنوز آن را پیدا نکرده بودیم. ” به طرز شگفت انگیزی، گاهی اوقات تشخیص سیاراتی که صدها سال نوری با ما فاصله دارند، آسان‌تر از سیاراتی است که در حیاط خلوت ما قرار دارند.”

#علم
#تاریخ
#موزائیک
#موزاییک
#ایران

ارسال پست به:

Related P

آخرین پست ها

ارسال به شبکه های اجتماعی