۲۰۰ هزار جامانده از تحصیل در ایران

 

بیش از ۲۰۰ هزار دانش‌آموز در سال جاری از تحصیل بازمانده‌اند.
مرکز پژوهش‌های مجلس در گزارشی در سال گذشته نوشت: «بازماندگی از تحصیل با وضعیت رفاه خانوار مرتبط است.»
وزیر آموزش و پرورش جمهوری اسلامی روز جمعه ۱۸ اسفند، از شناسایی ۲۰۰ هزار دانش‌آموز بازمانده از تحصیل در سال جاری خبر داد.
به گزارش رسانه ها در ایران، رضامراد صحرایی گفت: در سال گذشته، حدود ۹۰۰ هزار دانش‌آموز بازمانده از تحصیل شناسایی شدند و در سال جاری نیز بیش از ۲۰۰ هزار تن دیگر شناسایی شده‌اند.
او عنوان کرد که کارهای ادامه تحصیل این دانش آموزان در حال انجام است اما توضیحی در این مورد نداد.
پیشتر وب سایت «خبر آنلاین» در ۲۰ اسفند سال قبل به نقل از گزارش مرکز پژوهش‌های مجلس شورای اسلامی نوشته بود: «۹۱۱ هزارو ۲۷۲ کودک لازم‌التعلیم در ســال تحصیلی ۱۴۰۱-۱۴۰۰ از تحصیل بازمانده‌اند و تعداد ۲۷۹ هزارو ۱۹ دانش‌آموز در ســال تحصیلی ۱۴۰۱-۱۴۰۰ ترک تحصیل کرده‌اند.»
بر اساس این گزارش، بازماندگان از تحصیل در سال تحصیلی ۱۳۹۴ – ۱۳۹۵، نزدیک به ۷۷۸ هزار تن بوده است. به این ترتیب، در فاصله کمتر از یک دهه، خدود ۱۳۰ هزار تن به تعداد دانش آموزان بازمانده از تحصیل افزوده شده است.
در همین حال باید به این موضوع توجه داشت که به گزارش مرکز پژوهش‌های مجلس، «۲۷۹ هزارو ۱۹ دانش‌آموز در ســال تحصیلی ۱۴۰۱-۱۴۰۰ ترک تحصیل کردند.»
خبر آنلاین در تعریف کودکان بازمانده از تحصیل نوشته بود: «کودکان بازمانده از تحصیل کودکانی هستند که به دلیل تبعیض طبقاتی، تبعیض جنسیتی، فقر فرهنگی و سایر محدودیت‌ها و محرومیت‌ها از تحصیل بازمانده‌اند؛ کودکانی با گروه سنی ۶ تا ۱۸ سال که با وجود اینکه نیازمند رفتن به مدرسه هستند، اما به دلایل مختلفی در هیچ یک از مقاطع تحصیلی مشغول به تحصیل نیستند.»
خبر آنلاین در گزارش خود به کودک همسری که یکی از عوامل باز ماندن دختران از تحصیل است، اشاره ای نکرده بود.

منبع:ir.voanews

ارسال پست به:

Related P

آخرین پست ها

ارسال به شبکه های اجتماعی