حذف مهناز ذکایی از دربی ۱۰۳

انتشار تصویری از مهناز ذکایی میان تماشاگران پرسپولیس در بازی این تیم مقابل کاشیما آنتلرز ژاپن، موجب کنار گذاشتن او از دربی شد.
تجربه قضاوت در دربی اما برای ذکایی رقم نخورد و انتشار تصویری از او با کلاه پرسپولیس در میان تماشاگران در بازی پرسپولیس-کاشیمای ژاپن در فینال لیگ قهرمانان آسیا موجب شد که فدراسیون به خاطر شائبه هواداری او از سرخ‌پوشان پایتخت، از تیم داوری کنارش بگذارد.
ذکایی در واکنش به این اتفاق گفته است: « در آن بازی بحث استقلال و پرسپولیس نبود و بانوان علاقه‌مند به فوتبال می‌خواستند از فرصت پیش آمده استفاده کنند و برای تماشای فوتبال به ورزشگاه آزادی بروند.»
همان زمان هم وقتی مجوز حضور زنان تماشاگر در بازی پرسپولیس-کاشیما در حضور جانی اینفانتینو، رئیس فیفا، مطرح شده بود، بسیاری از رسانه‌ها از حضور «گزینشی» تماشاگران زن انتقاد کردند و گفتند که امکان دیدن آن بازی فقط برای عده محدودی و به منظور فرار از محرومیت به دلیل راه ندادن تماشاگران زن به ورزشگاه، انجام شده است.
فدراسیون فوتبال ایران با انتخاب مهناز ذکایی و مهسا قربانی به عنوان کمک‌ داوران مستقر در اتاق فرمان داور ویدئویی، تیم داوری دربی ۱۰۳ تهران را متفاوت از همه مسابقات تاریخ فوتبال چیده بود.
تا اینکه انتشار تصویری در میان تماشاگران پرسپولیس در بازی پرسپولیس-کاشیما (فینال لیگ قهرمانان آسیا) و طرح شائبه هواداری او از پرسپولیس، زمینه ساز حذف این داور از تیم داوری دربی شد.
به رغم حملات تندروهای نزدیک به حکومت نسبت به حضور زنان در تیم داوری دربی اما هنوز حضور مهسا قربانی در دربی قطعی است و همچنان می‌توان گفت برای نخستین بار، یک داور زن در تیم داوری مسابقه فوتبال مردان حضور دارد.
مهسا قربانی، مهناز ذکایی به همراه موعود بنیادی‌ فر، تنها داوران ایرانی هستند که مجوزهای لازم برای قضاوت اتاق فرمان داوری ویدئویی را دریافت کرده‌اند و به همین دلیل هم وقتی خبر حذف ذکایی از تیم داوری مطرح شد، فدراسیون فوتبال چاره‌ای نداشت جز اینکه به سراغ داور خارجی برود و سعدالله گلمرادی، داور تاجیکستانی را به عنوان جانشین ذکایی انتخاب کند.
با این که هنوز مهسا قربانی در میان داوران حاضر در اتاق فرمان داور ویدئویی است اما به نظر می‌رسد فارس، خبرگزاری نزدیک به سپاه پاسداران انقلاب اسلامی و شماری دیگر از تندروهای حکومتی در تلاش هستند که از قضاوت او در دربی هم جلوگیری کنند.
از چند روز قبل از حذف ذکایی، این خبرگزاری از ثبت «پویشی با عنوان “مخالف حضور داوران زن در دربی هستیم” در سامانه فارس من» خبر داد.
فارغ از اینکه فیفا چه نقشی در تصمیم فدراسیون فوتبال برای انتخاب داور زن برای دربی داشته است، نگاهی به شرایط حاکم بر وضعیت داوران ایران گویای این است که این انتخاب، تنها گزینه منطقی پیش روی فدراسیون بوده است.
در ایران تنها سه نفر مجوز حضور در اتاق فرمان داوری ویدئویی را کسب کرده‌اند: موعود بنیادی‌ فر، مهسا قربانی و مهناز ذکایی. سایر داورانی که پارسال در دوره‌های کمک داور ویدئویی در کشورهای عربستان و تاجیکستان شرکت کرده‌اند، تنها مجوز قضاوت داخل زمین را گرفته‌اند و نمی‌توانند در اتاق فرمان حضور داشته باشند.
روزنامه ایران ورزشی در این رابطه نوشت: «در فاصله دو دربی سایر داوران بین‌المللی هم فرصت پیدا کردند تا در کشور عربستان و تاجیکستان دوره ببینند.
از این بابت کمیته داوران برای انتخاب داور وسط مشکلی ندارد و از بین هفت داور بین‌المللی (موعود بنیادی‌ فر، پیام حیدری، بیژن حیدری، حسن اکرمی، وحید کاظمی، امیر عرب براقی و مرتضی منصوریان) می‌تواند یک نفر را برای قضاوت این دیدار انتخاب کند.»
با این تفاسیر، مشکل اصلی کمیته داوران برای انتخاب تیم داوری دربی، تنها به سه داوری مربوط می‌شد که قرار بود در اتاق فرمان بنشینند و تنها راه حل این مشکل، انتخاب داوران زنی بود که مجوز مورد نظر را دارند.
از طرفی انتخاب داوران خارجی به جای مهسا قربانی و مهناز ذکایی برای قضاوت داخل اتاق فرمان، هزینه بالایی را به فدراسیون فوتبال تحمیل می‌کند.
استفاده از هر کمک داور خارجی برای اتاق فرمان داوری ویدئویی، با احتساب هزینه رفت و آمد و اسکان آن‌ها، هزینه بالایی برای فدراسیون فوتبال داشت.
در چنین شرایطی استفاده از کمک‌داور داخلی، گزینه منطقی تری بود که مهناز ذکایی انتخاب شد اما پس از حذف او، فدراسیون به ناچار یک داور تاجیکستانی را جایگزین کرد.

منبع: bbcفارسی

ارسال پست به:

Related P

آخرین پست ها

ارسال به شبکه های اجتماعی